Frantzis

Frantzis is het nieuwe project van zanger Tom Frantzis.  De songs hebben een herkenbare sound met krachtige vocalen, percussieve drums en electro invloeden.

Tom werd ontdekt door zijn sterke covers van grote hits en kleine parels op YouTube, die hem tot in de studio’s van o.a. MNM en Qmusic brachten. Begin 2016 werd hij door de VRT gevraagd deel te nemen aan de Eurosong-preselecties die de Belgische kandidaat voor het jaarlijkse festival moesten aanduiden. Met zijn nummer ‘I’m Not Lost’ werd hij uiteindelijk tweede, achter Laura Tesoro.  

Beïnvloed door artiesten als Ryan Tedder, Ed Sheeran, Frank Ocean en Peter Gabriel, schreef Tom Frantzis al een heleboel songs bij elkaar. Hij werkte oa samen met ster producer Luuk Cox en voor zijn huidige single “Talk about you” zat de bekende Finse producer Henri ”Hank Solo” Salonen achter de knoppen. 

Frantzis kan op nationale mediasteun rekenen.  Zowel in Vlaanderen door o.a. MNN en Radio 2, als in Wallonië door o.a. Nostalgie en NRJ.

De live set is één brok energie die je meeneemt van begin tot eind op een reis van hedendaagse sounds en songs gebracht door een enthousiaste artiest en dito muzikanten.